31 Ağustos 2012 Cuma

ekşi sözlük



100. yıl birlik parkı

  1. ankara 100. yıl semtinde yer alan park. çimenlik, ağaçlık bir parktır. içinde 2 adet kameriye, yürüyüş yolları, köpekleri gezdirmek/oynatmak için etrafı çevrili bir alan, çocukların oynaması için salıncaklar, tünel kaydıraklar, büyük bir mamut kaydırak ve köpekli kaydırak, yetişkinler için spor aletlerinin bulunduğu bir bölüm barındırır. 100. YIL İŞÇİ BLOKLARI, ÇUKURAMBAR, ÇİĞDEM, KIZILIRMAK mahalleleri ve hatta ODTÜ civarından çocuklu ailelerin favorilerindendir. özellikle bahar-yaz aylarında çocuklar ve aileleriyle dolar taşar. bazen teyzelerin termoslarıyla gelip kameriyelerde sohbetler ettiklerini görebilirsiniz. yaz geceleri dahi cıvıldayan çocuk sesleri devam eder. parktaki gece aydınlatmaları ışığının altında çocuklar koşturup oynarlar.

    şehir içinde nefes alacak 3-5 yerden biri olan bu parkın imar durumu,ankara büyükşehir belediyesi tarafından konut ve ticaret alanı olarak değiştirilmiş. bunun anlamı, 3 vakte kadar oraya bir AVM veya yeni bir hayat sebla konutları veya bir gökteşehir dikilecek olması. kim daha çok para verirse artık... hemen karşısındaki ODC CENTER adlı AVM içindeki sadece market ve restoran çalışmakta. illa ki AVM lazımsa orayı yıkıp yerine daha büyük birşey yapsınlar, ya da oranın içini değerlendirsinler, olmaz mı? olmaz. artık AVM'lerin yan yana veya karşı karşıya inşa edildiği bir şehir haline geldi ANKARA. çoluk, çocuk yaz-kış AVM'lerden çıkamayalım, açık havada park bahçede dolaşamayalım diye birileri bize beddua etmiş olmalı...

    ilgili haber için http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19629312.asp
    (asimo, 09.01.2012 11:25)
  2. imar değişikliği hakkındaki ayrıntıların yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığı park. söylentilere göre, bu parkın ufak ufak hisseleri farklı kişilerin elindeymiş. yeşil alan olduğu için de pek bir para etmiyor haliyle. birinin tüyo vermesi sonucu, şimdiki sahibi o ufak hisseleri sahiplerinden ufak paralara kapatmış. sonra, gelsin imar değişikliği, gelsin rant, pardon, kazanç. bu küçük strateji sonucu yeni sahibi 90 milyon liraya oynayan bir adam olmuş. park, yeşil alan, çocuk? o da ne? 90 milyon liranın yanında lafı mı olur?!

    bu olay bir de şunu hatırlattı: bir zamanlar sanırım trt'de yayınlanan bir dikkat programı tadında film vardı. çok zengin bir şeker fabrikası sahibi adam daha fazla kar etmek için zararlı maddeler içeren şekerler üretip pazara veriyordu. kendi çocuğu bir şekilde bu ucuz şekerlerden yiyerek hastanelik oluyordu. (bkz: serbest çağrışım)
    (asimo, 16.01.2012 11:32)
  3. ankara büyükşehir belediyesi tarafından, onca insana onca tepkiye rağmen ısrarla yıkılmaya çalışılan park. ayrıca 100.yıl, çiğdem, odtü ve çukurambar'dan küçük büyük binlerce insan tarafından kullanılan ve bulunduğu alanın nefes almasını sağlayan, şehircilik adına bölgenin güzelleşmesine katkı yapan güzide bir park aynı zamanda. her yaş grubundan insanın spor yaparak sağlıklı kalmak için, gençlerin hayvanlarını gezdirmek için ve ailelerin çocuklarını oynatmak için tercih ettikleri bu parkı yıkarak yerine avm yapmak istiyor melih gökçek.

    Bölge ve çankaya halkı her pazar saat 15:00'de birlik parkında toplanıp sesini duyurmak adına çeşitli etkinlikler düzenleyip konuşmalar yapıyor. başkenti alışveriş merkezine çevirmemek adına elinden gelen her şeyi yapıyor ve destek bekliyor.

    siz sevgili sözlük yazar ve okurları; desteğimizi esirgemeyelim, çocuklarımızı ve doğayı koruyalım, parkımıza sahip çıkalım. 100.yıl birlik parkı yıkılmasın, ankara avm olmasın.
    (sol, 09.04.2012 00:02)
  4. yüzüncü yılda olan tek adamakıllı park sanırım. bu ülkede artık beni şok edecek çok bir şey kalmadığı için yıkılacağına şaşırmadım. yarın uzaylı istilası bile olsa şaşırmayacağım artık öyle süzgeç bir hale geldim de neyse konu ben değilim.

    yık melih gökçek bunu da yık, sana yakışan budur zaten. 100.yıl bölgesine olan nefretini zaten bilmeyen yok. aman arsa sahiplerinin canını sıkma yıkıver şu parkı yoksa belediye seçiminde ne olur sen düşün artık.
    (the twilight is my robe, 01.06.2012 11:00)
  5. direkt mahallem oldugu ve yaklasik 17 senedir ayni mahallede oldugum icin incigini cincigini bildigim parktir. 17 sene once soz konusu bolgede yalnizca birkac site mevcut bulunmaktaydi. daha sonra tek tek siteler insa edildi. gerek odtu etkisi, gerek kizilay ulus gibi merkezlere kisa sureli dolmus yolculugu ile ulasim gerekse balgat gibi o zamanlar gelismesine yeni baslamis bir bolgeye yakinligi ile populerlik kazandi. soz konusu park arazisi ise uzun zaman suresince bos arazi ve atil durumda tur-san tesisi olarak durdu. sonrasinda 100.yil'i cigdem mahallesine baglayan yol ve cevresine yapilan apartmanlar daha da kalabaliklastirdi nufusu. o gune kadar soz konusu arazi tamami ile park, ve anaokulu olarak tahsis edilmesine ragmen bir gece ansizin yapilan degisiklik ile birlik sitesi adi ile iki blokluk bir site insasina baslandi. ve bu site ile atil durumdaki arazi agac dikimi ve cimlendirme ile birlik parki olarak adlandirildi. ama site bahcesinin yesillendirmesini, otoparkinin asfaltini da buyuksehir belediyesi iscileri yapmaktaydi. sonra bir gun kapisina polis klubesi dikildi. dedikodular akpnin onde gelen isimlerinin birkac tanesinin orda oturdugu seklindeydi.

    park arazisine bir site kondurulmasi ve sonrasinda belediye kaynaklarinin kullanilmasi tepki topladi. o zamanlar kablolu tv'de yer alan c tv adli bir kanala konuk oldugunda melih gokcek'e bu soru soruldugunda bolgenize hizmet geliyor iste buna sevinin gibi bir cevap ile gecistirdigini hatirliyorum. sonrasinda atil tursan tesisleri yikilarak yerine akuta ait bir tesis insa edildi. ozel mulk olan bir araziyi isgal ettigi ve mahkemede kaybedildigi icin parkin bir kismindaki agaclar sokuldu, ki bilenler gorecektir yukari kisimda gudik bir sekilde yon degistirir yuruyus yolu.

    simdi ise soz konusu park imara aciliyormus. bulundugu konum ve buyuklugu itibari ile 100. yil, cukurambar halkinin faydalandigi bu park da beton yiginina cevrilerek soz konusu semtler ciddi anlamda yesil alan yoksunu beton yiginlarina cevrilecek. ve iddiaya giriyorum melih gokcek bir sonraki secimde yesil alanlari bilmem ne kadar arttirdik diye afis yaptiracak, nasil olsa sayan yok...

    (lpgli tosbaga, 01.06.2012 11:38)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder