17 Eylül 2012 Pazartesi

Birlik Parkı plan değişikliği mevzuata aykırı

Birlik Parkı plan değişikliği mevzuata aykırı

29 Mart 2012 | sahibinden.com | Selma Şenol
Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açılan davaları gerekçe göstererek 100. Yıl Birlik Parkı'nı 40 bin metrekarelik yapılaşmaya açmasının, Belediye Yasası ve ilgili yönetmeliğe  aykırı olduğu ortaya çıktı.
29 Mart 2012: Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açılan davaları gerekçe göstererek 100. Yıl Birlik Parkı'nı 40 bin metrekarelik yapılaşmaya açmasının, Belediye Yasası ve ilgili yönetmeliğe  aykırı olduğu ortaya çıktı.
Cumhuriyet'teki habere göre, Avukat Gökçe Bolat'ın, Mimarlar Odası Ankara Şubesi adına açtığı davada, Anakent Belediyesi kararındaki yasal aykırılıklar şöyle sıralandı:
-Yönetmelikteki şartları tutmuyor: Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik'te onaylanmış planlar üzerinde değişiklik yapılması bazı şartlara bağlanmıştır, ancak dava konusu plan tadilatında ise bu koşulların hiçbirisi gerçekleşmemiştir.
- Belediye Yasası'na da aykırı: Davalı Belediye'nin mülkiyet sorununun çözümünü, böylesi ayrıcalıklı imar hakkı tanıyan, 40 bin metrekare yeşil alanı yerle bir eden bir plan değişikliği kararında bulması Belediye Kanunu'nda öngörülen görev ve sorumluklarına da aykırıdır.
-Eşdeğer alan ayrılmamış: Yönetmelikte "imar planındaki bir sosyal ve teknik alt yapı alanının kaldırılabilmesi ancak bu tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılabilir" denmektedir. 40 bin metrekarelik eşdeğer alan ayrılmayarak bu zorunluluğa da uyulmamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder