21 Şubat 2013 Perşembe

Çukurambar'da Park Eylemi

Çukurambar'da Park Eylemi


Ankara Çukurambar'da bulunan Yüzüncüyıl Birlik Parkı'nın bir bölümünün önceki ay Büyükşehir Belediye Meclisi'nce imara açılmasını protesto eden mahalle sakinleri, parkta toplanarak karara tepki gösterdiler.
Ankara Çukurambar'da bulunan Yüzüncüyıl Birlik Parkı'nın bir bölümünün önceki ay Büyükşehir Belediye Meclisi'nce imara açılmasını protesto eden mahalle sakinleri, parkta toplanarak karara tepki gösterdiler.

Çukurambar, İşçi Blokları, Çiğdem ve Kızılırmak mahallelerinde oturan vatandaşların tepki gösterdiği eyleme CHP Ankara milletvekilleri Levent Gök, Bülent Kuşoğlu, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediye Başkanvekili Haydar Han ve Belediye Başkan Yardımcıları ve Çankaya Kent Konseyi yönetimi de katıldı.

Aileleri ile birlikte eyleme katılan çocuklar ise, 'Parkıma dokunma', 'Çocuklarımız nerede oynayacak', 'Biz

doğayı korursak doğa da bizi korur' yazılı dövizler taşıdı. Ankara'nın sayılı rekreasyon alanlarından birisi olan ve büyük bir yeşil alana sahip olan Birlik Parkı'nda 21 Ocak 2012 tarihinden buyana her hafta saat 14:30 ile 16:30 arasında toplanarak 15. haftayı geçtiklerini ve 15 haftadır bir araya geldiklerini söyleyen Birlik Parkı Platformu Koordinatörü Mimar Ahmet Nedim Kaya, kendilerini bu soğuk havada yalnız bırakmayan ve haklı mücadelelerine destek veren mahalle sakinleri ile siyasilere teşekkür etti.

Çetin kış koşullarında doğaya sahip çıkma kararlılığını gösteren tüm mahalle sakinleri ile büyük gurur duyduğunu ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, "Sizlerin komşusu olmaktan, sizlerin belediye başkanı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Büyükşehir belediyeleri sınırlarında imar planı yapımı ve onaylama yetkisi, nihai merci olarak büyükşehir belediyelerine aittir. Çankaya Belediyesi de büyükşehir sınırları içerisindedir. Bizim planlama yetkimiz ne yazık ki yoktur.

Bu bölgenin planları, yapımı ve onaylanması ile ilgili süreç tümüyle Çankaya Belediyesi'nin kontrolü ve inisiyatifi dışında Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu alanın yeşil kalması için sizlerle beraber ne yapılması gerekiyorsa elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan kuşkunuz olmasın. Bu bölge sizlerin duyarlılığına, sizlerin yeşil tutkusuna layık olacak biçimde düzenlenecektir" dedi.

Bu alanın park olarak halkın kullanımında kalması için yargı yolu dahil her türlü mücadeleyi sürdüreceklerini ve bölgedeki sivil inisiyatifin yanında olacaklarını söyleyen Tanık, "Sizlerle beraber burada nöbet tutmaya, sabahlamaya hazırız" diye konuştu.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin de, "Bu kenti yönetenler kent ormanları ve yeşil alanlar yönünden Türkiye'nin sayılı kentlerinden biri olan Ankara'ya daha fazla yeşil alan kazandırması gerekirken kentimizin yeşil alanlarını ranta, ticarete açıyorlar. Ankara bu yönetim tarafından yeterince ucubeleştirildi. Bu kentin yeni ucubelere ihtiyacı yok' dedi.

Vatandaşların eylemine destek veren CHP Ankara milletvekilleri Levent Gök ve Bülent Kuşoğlu, Meclis'te bu olayın takipçisi olacaklarını, sorunun çözümü için gerekli çalışmaları yapacaklarını söylediler. - ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder